Gyógyszeripar

Cooptech gyógyszeripar

API

A gyógyszergyártás első fontos lépése a hatóanyag (API – Active Pharmaceutical Ingredient) gyártása. Cégünk járatos a gyógyszergyártásban használatos batch rendszerek tervezésében és kivitelezésében, félüzemi illetve nagyüzemi rendszerek telepítésében. Partnereinket nem csak új berendezéseik, üzemeik kialakításában, hanem a karbantartási feladatok átvállalásával is segítjük. Természetesen a GMP előírások teljes körű betartása mellett végezzük tevékenységünket.

 

Biotechnológia

A biotechnológiai módszerek alkalmazása a gyógyszeriparban a hagyományos kémiai gyártási módszerektől alapjaiban eltérő szaktudást igényel a berendezések gyártóitól. Cégünk számos referenciával rendelkezik a biotechnológiai alkalmazásokhoz szükséges technológiák tervezésében és kiépítésében.

 

Validált Steril rendszerek

Cooptech gyógyszeriparCégünk az elmúlt évek során - mint az egyik piacvezető magyar vállalat – jelentős tapasztalatot szerzett az egyedi vevői igények szerint tervezett és kiépített steril közeg ellátó rendszerek (PW, HPW, WFI és PS hálózatok) és a steril gyógyszergyártó berendezések (mint például a oldatkészítő, ultraszűrő stb. berendezések) építése terén. Berendezéseink kialakítása a legmodernebb anyagok és alkatrészek használatával, a vevők igényeinek és a különböző szabványok és ajánlások (FDA, USP, Eur.Ph., cGMP, stb.) betartásával történik.
A steril rendszerek elmaradhatatlan része a részletes, a teljes visszakövethetőséget biztosító dokumentáció. Tapasztalt kvalifikációs részlegünk végigköveti a projektet a kezdeti projektminőségi tervtől a tervek (DQ) és a telepítés (IQ) kvalifikálásán keresztül egészen a működési (OQ) és folyamat (PQ) kvalifikációk elvégzéséig.

Labortechnológia

A mai modern gyógyszergyártás elképzelhetetlen megfelelően felszerelt, a GMP szerint működő laboratóriumok nélkül. Jelentős tapasztalatunk van a minőségellenőrző és fejlesztő laboratóriumok technológiai ellátórendszereinek tervezésében és kiépítésében

.