A cég története

Cooptech kft. telephelyTársaságunkat 1992-ben hoztuk létre. A „szerelő csapat” 1983 és 86 között alakult ki, akkor még a Dózsa Ipari Szövetkezet Technológiai Szerelő Ágazatában, majd létrejött a Cooptech BT, végül 1992-től Kft. formában folytatjuk tevékenységünket.


A vállalkozás megalapításakor szinte csak általános technológiai szerelési tevékenységet látott el. A piaci igények azonban kikényszeríttették a továbblépést, egyrészt az egyre igényesebb szerelési tevékenység, másrészt az ehhez nyújtott komplex szolgáltatások biztosítása területén. Ma már rutinszerűen végezzük a legnagyobb kihívást jelentő élelmiszeripari és gyógyszeripari projektek különleges nemzetközi követelményeinek megfelelő saválló acélokból készülő rendszereinek tervezését, gyártását, installációját, üzembe helyezését és minőségi bizonylatolását. Ennek a magas színvonalú műszaki szolgáltatásnak ellátásához az utóbbi évek során jelentősen fejlesztettük eszközparkunkat, valamint mérnök és műszaki szakembergárdánkat.


A társaság 1995-ben szerezte meg első cégminősítését, az MSZ 4362-89 szerint. 1999-ben MSZ EN 729-2 szerinti tanúsítást szerzett, mely a hegesztő üzemek működésének szükséges feltétele. Bevezettük 1999-ben az EN ISO 9001/1996 szabvány előírásait, majd 2002-ben megújítottuk a hegesztő üzemi minősítéseinket. MSZ EN / DIN EN 729-2, illetve AD 2000 Mb. HP0 tanúsítvánnyal rendelkezünk és a minőségirányítási rendszert az ISO 9001/2000 szabvány  követelményeinek feleltettük meg.
2014-ben bevezettük a Harmonizált Integrált Minőségirányítási Rendszert, amely megfelel az ISO 9001, ISO 14001 és ISO 28001 és PED 2014/68/EU rendelet követelményeinek, rendelkezünk a szükséges hegesztő üzemi minősítéssel, valamint a szükséges eljárások engedélyeivel illetve az összes, a foglalkozási területünkhöz nélkülözhetetlen engedéllyel.

 

A minősítésekkel a cég szervezeti felépítése és céljai is jelentősen megváltoztak. Előtérbe került a minőség, a profizmus mind tervezésben, mind kivitelezésben. A legmodernebb tervező rendszerek használata alapvető fontosságú lett, emellett validálási és dokumentációs rendszerünket is a követelményeknek megfelelően fejlesztettük.


Jelentős mértékben mintegy 20 mérnökkel és programozóval fejlesztettük 2016-ban a rendelkezésre mérnöki kapacitásunkat az irányítás technika és automatika területén. Az általunk szállított rendszerek és berendezések folyamatirányítási és automatikai rendszereit saját magunk tervezzük, valósítjuk meg, validáljuk és külön megállapodás alapján gondoskodunk tervszerű megelőző karbantartásukról.
Természetesen a gyártáshoz és szereléshez használt gépeink és eszközeink fejlesztése sem maradt el. Ennek keretében 2016-ban telephelyünket bővítettük mintegy 20 ha telephellyel, amelyen 1800 m2 jól felszerelt gyártócsarnok került kialakításra és folyamatban van 1500m2 iroda és raktárépület felújítása.

 

Ezeknek köszönhetően társaságunk a biotechnológiai, gyógyszeripari alkalmazásokban az egyik legnagyobb magyarországi tervező és kivitelező céggé nőtte ki magát az elmúlt 25 év során. Ma már szinte minden elnyert feladatot magunk tervezünk. Büszkén mondhatjuk, hogy a steril gyógyszeriparban világszínvonalat képviselünk.