A cég története

Cooptech kft. telephelyTársaságunkat 1992-ben hoztuk létre. A „szerelő csapat” 1983 és 86 között alakult ki, akkor még a Dózsa Ipari Szövetkezet Technológiai Szerelő Ágazatában, majd létrejött a Cooptech BT, végül 1992-től Kft. formában folytatjuk tevékenységünket.


A vállalkozás megalapításakor szinte csak általános technológiai szerelési tevékenységet látott el. A piaci igények azonban kikényszeríttették a továbblépést, egyrészt az egyre igényesebb szerelési tevékenység, másrészt az ehhez nyújtott komplex szolgáltatások biztosítása területén. Ma már rutinszerűen végezzük a legnagyobb kihívást jelentő élelmiszeripari és gyógyszeripari projektek különleges nemzetközi követelményeinek megfelelő saválló acélokból készülő rendszereinek tervezését, gyártását, installációját, üzembe helyezését és minőségi bizonylatolását. Ennek a magas színvonalú műszaki szolgáltatásnak ellátásához az utóbbi évek során jelentősen fejlesztettük eszközparkunkat, valamint mérnök és műszaki szakembergárdánkat.


A társaság 1995-ben szerezte meg első cégminősítését, az MSZ 4362-89 szerint. 1999-ben MSZ EN 729-2 szerinti
tanúsítást szerzett, mely a hegesztő üzemek működésének szükséges feltétele. Ennek alapján van „jogosítványunk” a technológiai szerelésiszolgáltatásra és a hozzá tartozó, azt kiegészítő tevékenységekre. Ezekhez a hegesztő üzemi minősítésekhez szükséges működtetni tanúsított minőségbiztosítási rendszert. Bevezettük 1999-ben az EN ISO 9001/1996 szabvány előírásait, majd 2002-ben megújítottuk a hegesztő üzemi minősítéseinket. MSZ EN / DIN EN 729-2, illetve AD 2000 Mb. HP0 tanúsítvánnyal rendelkezünk és a minőségirányítási rendszert az ISO 9001/2000 szabvány követelményeinek feleltettük meg. Tudtuk, hogy 2003 májusától, szükségessé válik az EU konform minősítések megszerzése is, ezért átdolgoztuk a minőségirányítási rendszerünket a PED követelmények szerint. Hegesztőink minősítései és technológiai eljárásvizsgálataink is eleget tesznek ezeknek a követelményeknek. Az EU-ba történő belépéskor már rendelkeztünk a szükséges PED szerinti tanúsításokkal is.

 

A minősítésekkel a cég szervezeti felépítése és céljai is jelentősen megváltoztak. Előtérbe került a minőség, a profizmus mind tervezésben, mind kivitelezésben. A legmodernebb tervező rendszerek használata alapvető fontosságú lett, emellett validálási és dokumentációs rendszerünket is a követelményeknek megfelelően fejlesztettük. Természetesen a szereléshez és gyártáshoz használt gépeink és eszközeink fejlesztése sem maradt el.


Ezeknek köszönhetően társaságunk a biotechnológiákban, gyógyszeripari alkalmazásokban az egyik legnagyobb magyarországi tervező és kivitelező céggé nőtte ki magát az elmúlt 10 év során. Ma már szinte minden elnyert feladatot magunk tervezünk. Büszkén mondhatjuk, hogy a steril gyógyszeriparban világszínvonalat képviselünk.